GÉANT3

Informacio

Descripció

GÉANT es la xarxa paneuropea que dóna servei a la comunitat educativa i de recerca. Juntament amb les xarxes nacionals de recerca i educació (NREN), GÉANT connecta a 40 milions d'usuaris en més de 8.000 institucions de 40 països diferents. GÉANT investiga en tecnologies emergents per a oferir un catàleg d’eines, aplicacions i serveis avançats multi-domini sota una xarxa puntera, ràpida i segura. El conjunt de tasques és ampli: i2CAT participa en el disseny AutoBAHN, en la recerca de solucions d’última milla, en mètodes de virtualització aplicables a la xarxa GÉANT i en un framework anomenat GEMBus, per a oferir serveis de valor afegit a través de la composició de serveis.

En aquesta tercera fase de GÉANT, el projecte GÉANT3 és responsable de la xarxa i busca desenvolupar tots els seus aspectes associats:

  • Donant forma a la Internet del Futur mitjançant la xarxa i un ampli ventall de serveis avançats per a la comunitat d’usuaris científics.
  • Atacant l’escletxa digital en termes de xarxa entre recerca i educació a Europa.
  • Potenciant la recerca tecnològica per a assegurar un paper punter d’Europa a la vanguarda de la recerca en xarxes i e-Science.
Àrea: 
Duració: 
04/2009 a 03/2013
Finançament: 
FP7 European Project
Pressupost: 
181.446.353 €