FI Content 2

Future media Internet for large scale CONTENT experimentation 2

Informacio

Descripció

Empreses líders europees i mundials, conjuntament amb centres de recerca, han unit les esforços entorn la iniciativa FI Content 2, per impulsar la innovació entre els continguts, els mitjans de comunicació, les xarxes i la creativitat. Aquesta iniciativa té com a objectiu desenvolupar i experimentar a tot Europa amb plataformes TIC avançades, dedicades a les aplicacions i serveis en els àmbits de la Social Connected TV, serveis per a ciutats intel·ligents i jocs ubics. El projecte ofereix a qualsevol stakeholder europeu, en particular els desenvolupadors i les PIME, l'accés a utilitzar aquestes plataformes obertes, amb el suport de les empreses i centres de recerca del FI Content 2. Aquest projecte és part de la  Public Private Partnership - Future Internet (FI-PPP), un programa ambiciós i emblemàtic de la Comissió Europea. L’objectiu principal del projecte és potenciar l'activitat comercial de la comunitat que forma el FI Content 2. Per aconseguir-ho es vol fer a través de l'ús de les plataformes obertes, la interacció entre elles i dues oportunitats de finançament: una Open Call (que s'espera per a principis de 2014) i una convocatòria de propostes impulsada per la CE (que s'espera per a finals de 2013).

Dins del projecte FI Content 2, és de gran rellevància la creació d'una comunitat que impulsi l'evolució cap a la tercera fase de la FI-PPP. Aquesta comunitat també validarà i experimentarà amb els enablers. PIMEs, desenvolupadors i experts que treballen en àrees properes a les plataformes podran involucrar-se amb el projectes de diverses maneres mitjançant les competicions. Aquestes s'incorporaran de forma paral·lela a l'establiment de la Open Call i del projecte, gràcies a les aplicacions i serveis desenvolupats i la promoció de FI Content 2 dins de la indústria dels sectors relacionats.

En línia amb aquest objectiu, la Fundació i2CAT, amb el suport del Laboratori de Cultura de Barcelona, participa amb un paper rellevant, realitzant proves i validacions dels technologic enablers. Als pilots de Barcelona es realitzaran assajos combinats, amb usuaris, en dues de les tres àrees: guies per a ciutats intel·ligents i plataformes per jocs.

Innovació

A nivell tècnic, el projecte està estructurat segons 3 tipus de contingut:

 1. Àudio i vídeo d'alta qualitat i continguts multimèdia interactius en el marc de les futures xarxes domèstiques modernes.
 2. Continguts sensibles a la ubicació i al context (al utilitzar dispositius mòbils)
 3. Contingut de joc interactiu.

És per això que el projecte ha posat en marxa tres emplaçaments d'experimentació diferents (plataformes TIC) pel desenvolupament d'aplicacions i serveis innovadors. Aquestes plataformes faciliten l'accés a aquests tres tipus de contingut, creant escenaris de  desenvolupament per a cada un d'ells o aplicacions basades en els continguts.

La plataforma Connected TV es centra en les noves aplicacions i els conceptes de contingut de la TV utilitzant les tecnologies de personalització i recomanació proporcionades a través de la tecnologia de la Internet del Futur i integrant serveis basats en Web i diverses fonts d'informació. Això, combinat amb la integració de dispositius personals en l'entorn de la TV, permetrà a l'usuari gaudir d'una experiència completament nova.

La plataforma City Guide (guia de la ciutat) utilitzarà el seguiment del contingut generat per l'usuari i examinarà el futur dels serveis basats en Internet per a dispositius mòbils. Els continguts sensibles a la localització i context acolliran i demandaran probablement els continguts generats per l’usuari, ja que no resultaria útil fent servir els continguts generats únicament per professionals. La plataforma també fomentarà la participació dels residents i visitants, que podran afegir informació valuosa sobre les àrees que coneixen i/o les àrees que estan visitant per primer cop.

La plataforma de Gaming barreja de manera lúdica la vida real amb l‘experiència de l’usuari i mostra avenços en l'entorn del món virtual o del 3D, fent que sigui molt més immersiu i 'real'. La plataforma es centra en els jocs multijugador per a mòbils que aprofiten la tecnologia de la Internet del Futur per aconseguir que grans grups d'usuaris puguin participar conjuntament en aquestes experiències innovadores. Un dels principals objectius d'aquesta nova plataforma de jocs socials és allunyar-se del paradigma tradicional en el què l'usuari juga fixe davant d'una consola o pantalla, sense moure's. En lloc d'això, la mecànica del joc fusionarà experiències virtuals amb el món real amb la finalitat d'estendre's més enllà dels televisors, teixint així la màgia del joc en diversos objectes i llocs reals. D'aquesta manera, el joc es converteix en una versió de realitat augmentada que ofereix una experiència més convincent que la consola de jocs tradicionals o els simples jocs socials.

El projecte desenvoluparà un pla de desplegament associat per donar suport a l'expansió a gran escala dels usos de la plataforma d'experimentació, que és necessària per implementar la fase 3 amb èxit.

Entitats
 • Technicolor R&D Paris
 • The Walt Disney Company Ltd
 • Fraunhofer-Gesellschaft zur Foerderung der angewandten Forschung E.V
 • France Telecom SA
 • Grassroot Arts & Research UG GmbH
 • Studio Gobo Ltd
 • Fundacio Privada i2CAT, Internet i Innovacio Digital a Catalunya
 • ETH Zurich Association Images & Réseaux (ImaginLab)
 • Institut für Rundfunktechnik GmbH
 • Lancaster university
 • Pixelpark AG 
 • Rundfunk Berlin-Brandenburg
 • Thales Communications & Security SA
 • Sigma Orionis SA
 • British Broadcasting Corporation
 • The Walt Disney Company (Switzerland) GmbH
 • Deutsches Forschungszentrum für künstliche Intelligenz GmbH
 • Technicolor R&D France SNC
Contingut

Video Hackathon AR

Àrea: 
Duració: 
10/2013 a 03/2015
Finançament: 
EU FP7 Capacities