SmartTechnologies

Recerca en Smart Technologies

Informacio

Descripció

Les dades son la matèria primera de la societat de la informació. Per poder transformar les dades en productes i serveis necessitem les maquinàries que permetin recol·lectar les dades, transportar-les, emmagatzemar-les, processar-les i oferir-les com a producte o servei. Com en tot procés industrial aquesta transformació  de la matèria primera s’ha de fer de forma econòmica, eficient i procurant donar el màxim valor al producte per maximitzar el benefici.

La proposta pretén dur a terme activitats de recerca i desenvolupament d’una solució d’adquisició i gestió de dades on part del tractament de les dades i les decisions es pugui realitzar de forma distribuïda i dinàmica als extremes de la xarxa d’adquisició (gateways o passarel·les, nodes mòbils, cabinets...) segons les necessitats o requeriments dels serveis desplegats. Aquesta solució engloba les següents tecnologies i línies de recerca: "edge computing" (o computació a l'extrem de la xarxa), algoritmes de gestió dades i models analítics de big data, “cloud computing” (o computació en el núvol) i Internet de les Coses (IoT) i analítica distribuïda.

Aquest projecte s’executa amb el suport del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya mitjançant la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital.

Àrea: 
Duració: 
01/2016 a 12/2016
Finançament: 
Generalitat de Catalunya
Pressupost: 
279.000€