Presentació

Qui som?

La Fundació i2cat és un centre de recerca i investigació sense ànim de lucre, que impulsa activitats d’R+D+i en l’àmbit d’arquitectures, aplicacions i serveis de la Internet avançada. El centre aposta per un nou model d’innovació basat en la col·laboració entre les empreses, les administracions públiques, el món acadèmic i els usuaris.

Visió

Internet ha produït una superabundància de dades, informació i xarxes. El següent pas ara és avançar en la investigació i la innovació d'una Internet basada en sistemes i tecnologies intel·ligents. La Internet dels coneixements i la creativitat és el nou repte a afrontar.

La visió d’i2cat per als propers 10 anys és un món intel·ligent en xarxa, un col·laboratori basat en tecnologies i sistemes intel·ligents en xarxa de nova generació, una plataforma de co-creació entre màquines, persones i l’entorn, per assolir un futur sostenible i intel·ligent.

i2cat està preparada per esdevenir un partner en R+D+i de referència a nivell internacional, ajudant a les empreses a fomentar la seva innovació i generant una nova societat i economia digital.

Missió

i2cat és un centre de recerca que té com a objectiu  desenvolupar tecnologies avançades d'Internet en benefici dels governs, les empreses i els ciutadans de Catalunya i la resta del món. En col·laboració amb aquests socis, les nostres unitats de recerca i innovació volen produir tecnologies i solucions amb l'objectiu de convertir Catalunya en una regió intel·ligent líder i global en una Europa intel·ligent, amb una economia de valor afegit pròspera i una societat innovadora.

Què fem?

i2cat té una àmplia experiència en múltiples projectes de R+D+i a nivell nacional i internacional, liderant línies d'investigació en arquitectures de xarxes fixes i mòbils, xarxes de sensors sense fils i tecnologies multimèdia basades en contingut, amb l'objectiu de desenvolupar nous productes, serveis i aplicacions en els camps de la eHealth, Smart Cities & Smart Regions, Advanced Manufacturing i Culture/Creativity. 

Innovació impulsada pels usuaris

Internet està trencant completament el model tradicional de la innovació. Processos nous de co-creació distribuïda i centrats en l'usuari són els resultats d'una xarxa distribuïda oberta com és ara Internet.

En 2006, la Fundació i2CAT va ser reconeguda pel European Network of Living Labs com el primer open líving lab a Espanya i un dels primers d’Europa.

Avui dia, i2CAT continua desenvolupant nous mètodes per a la participació dels usuaris, basant-se en una combinació de tècniques tradicionals d’antropologia aplicada amb nous enfocaments, basats en teories de disseny i tecnoantropologia centrats en l’usuari.

i2CAT gestiona el Catalonia Lab¸el consorci de tots els líving labs de la regió, el qual ha sigut fonamental per la posada en marxa del BCN Laboratori, el living lab de la ciutat de Barcelona impulsat per usuaris.

i2CAT Focus

i2CAT VALUE CHAIN