i2CAT acosta el 5G al Mobile World Congress

i2CAT acosta el 5G al Mobile World Congress

 

»      La Fundació i2CAT és referent en investigació 5G i participa en 8 projectes finançats per la Comissió Europea

 

»      Durant la fira es mostraran les possibilitats del posicionament 3D en interiors, dels continguts virtuals immersius i dels serveis que ens acosten a la revolució 5G

 

Barcelona, 20 de febrer 2018 – La Fundació i2CAT torna al congrés sobre comunicacions mòbils més important del món amb l’objectiu de posar en valor el seu coneixement en tecnologies 5G per resoldre els reptes tecnològics definits per operadors i proveïdors de serveis de telecomunicacions, entitats de la indústria i administracions públiques.

Els assistents al Mobile World Congress descobriran altres capacitats d’i2CAT com ara el posicionament 3D en interior amb solucions VLP (Visible Light Positioning, per les seves sigles en anglès) o els nous formats de creació i distribució de continguts virtuals immersius, desenvolupats al centre i amb els quals s’està experimentant en diversos projectes europeus com ImmersiaTV, VR Together o ImAc.

La Fundació i2CAT comptarà amb un espai al pavelló de la Generalitat de Catalunya, situat al Hall 5 (CS20) de la Fira de Barcelona Gran Via.

5G, oportunitats de present i futur

La nova generació de xarxes mòbils 5G serà essencial per l’explosió de l’Internet de les Coses, les Smart Cities i la Indústria 4.0. La Fundació i2CAT és un referent en l’àmbit de les tecnologies 5G i participa en 8 dels 22 projectes que la Comissió Europea ha finançat en territori català.

i2CAT col·labora amb operadors d’infraestructures en el desenvolupament de Small Cells que puguin ser neutres i d’ús compartit, així com implementant plataformes d’orquestradors de serveis que permetran el desenvolupament de noves prestacions de valor afegit.

La iniciativa 5GBarcelona, de la qual i2CAT és membre fundador, serà també present al MWC. A l’estand de Mobile World Capital Barcelona, els visitants del congrés podran descobrir com aquesta aliança transformarà l’àrea metropolitana de Barcelona en un laboratori obert i neutral per a la validació i adopció de tecnologies i serveis 5G.

La Fundació i2CAT treballa amb empreses i administracions públiques en el desplegament de serveis 5G com ara el vehicle connectat o d’emergències mèdiques, els quals permetran generar noves oportunitats de negoci i majors beneficis per als ciutadans.

 

Sobre la Fundació i2CAT

La Fundació i2CAT és un centre de recerca i tecnològic sense ànim de lucre que impulsa activitats d’R+D+i en els àmbits d’Internet i les tecnologies digitals avançades. El centre aposta per un nou model d’innovació basat en la col·laboració entre les empreses, les administracions públiques, el món acadèmic i els usuaris.

Les activitats i iniciatives desenvolupades per i2CAT estan centrades en tres objectius: (1) generar coneixement a partir de la participació en projectes de recerca a escala internacional,  ostentant un rol clau en el programa marc de la Unió Europea per a la recerca i la innovació;  (2) impulsar col·laboracions amb les empreses mitjançant l’execució de  projectes d’R+D+i orientades a desenvolupar solucions innovadores que aportin valor afegit al mercat; i (3) liderar iniciatives i projectes d’innovació tractors a nivell local que estiguin alineats amb les polítiques i estratègies TIC de les administracions públiques, com l’estratègia SmartCAT de la Generalitat de Catalunya.

Facebook Twitter Twitter More...