El projecte 5G-XHaul finalitza amb una última demostració

El projecte 5G-XHaul, en el qual i2CAT participava com a soci, ha finalitzat a finals de juny de 2018 amb una última demostració a la Universitat de Bristol. Aquest projecte comptava amb un consorci format per importants empreses tecnològiques (Huawei, Blu Wireless Technology, Airrays, TES Electronic Solutions) i de telecomunicacions (Telefónica, ADVA, COSMOTE), centres de recerca (IHP, i2CAT) i universitats (University of Thessaly, University of Bristol, Technische Universität Dresden). 

Les Small Cells, les Cloud-Radio Access Networks (C-RAN), les Software Defined Networks (SDN) i la Network Function Virtualization (NVF) són habilitadors essencials per donar resposta a la demanda de connectivitat d’amplada de banda a baix cost i d’implementacions flexibles. Les Small Cells, juntament amb els altres elements mencionats, plantegen requeriments rigorosos per a la xarxa de transport. En aquest cas es requereixen solucions flexibles sense fil per a les arquitectures backhaul i fronthaul amb interconnexions òptiques de gran capacitat. No obstant això, encara no hi ha consens sobre com es poden combinar aquestes dues tecnologies de la manera més eficient. 

La proposta de 5G-XHaul es basava en una solució convergent de xarxa òptica i sense fils capaç de connectar amb flexibilitat les Small Cells a la xarxa central. Aprofitant la mobilitat de l’usuari, la solució del projecte permet l’assignació dinàmica de recursos de xarxa als punts d’accés reals i previstos. 

El projecte 5G-XHaul era finançat pel programa de finançament de la Comissió Europea, en el marc del programa Horizon H2020. El projecte, a més, formava part del 5G Infraestructure Public Private Partnership (5G-PPP), una iniciativa conjunta de la Comissió Europea i la indústria europea d’R+D que té com a objectiu posar en marxa les especificacions dels requeriments per al 5G.

El projecte va finalitzar amb èxit amb un esdeveniment organitzat pel Performance Network Group (HPN) de l’Smart Internet Lab a la Universitat de Bristol, on es varen donar a conèixer els bons resultats del projecte. Aquesta reunió va incloure demostracions de laboratori de la xarxa òptica compartida en el temps, la multiplexació per divisió de longitud d’ona – xarxa òptica passiva, la matriu MIMO massiva i la solució de transceptor mmWave allotjada en el laboratori HPN de l’Smart Internet Lab. 

A més, es va dur a terme una prova a escala ciutat amb la integració de les tecnologies òptiques sense fil del 5G-XHaul i controlada pel seu pla de control, amb l’objectiu de mostrar l’arquitectura global del projecte.

Trobareu més informació sobre aquest esdeveniment a la pàgina web de la Universitat de Bristol.

Facebook Twitter Twitter More...